Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange

Ingredients

  • Zuurkool 500 gram
  • Kruimige aardappels 250 gram
  • Knoflook 1 teentje
  • Roomboter 40 gram
  • Paprikapoeder 1/2 theelepel
  • Zout en versgemalen peper
  • Bekertje slagroom 125 ml
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Verse tijm 15 gram
  • Paddenstoelenmelange 200 gram
  • Hertenbiefstuk 4 stuks á 125 gram per stuk

Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook en laat ze in een pan met dikke bodem in 15 g hete boter ca. 2 min. zachtjes glazig fruiten. Schep de zuurkool, aardappelen, paprikapoeder, slagroom, peper en eventueel zout erdoor. Laat de zuurkool afgedekt ca. 25 min. sudderen.

Meng het mengsel met een staafmixer tot smeuïge puree. Roer de helft van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Spoel de tijm schoon en sla het droog. Houd de mooie takjes achter voor garnering en ris de rest van de tijmblaadjes van de takjes. Veeg de paddestoelen schoon met keukenpapier.

(Neem de hertenbiefstukjes ca. 30 min. van tevoren uit de koelkast). Verhit de rest van de boter in een koekenpan met de rest van de olie. Bak de hertenbiefstukjes op hoog vuur in 3 à 4 minuten bruin. Bestrooi met peper en eventueel zout. Houd de biefstukjes warm onder aluminiumfolie op een voorverwarmd bord. Verwarm zachtjes de zuurkoolpuree opnieuw.

Schep de paddestoelen en tijmblaadjes door het bakvet. Bak de paddestoelen op hoog vuur mooi bruin en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep een bedje van zuurkoolpuree in het midden van de borden. Leg hierop de hertenbiefstukjes. Schep de paddestoelen op de biefstukjes en garneer met takjes tijm.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: