Hazenrug met wildpaté

Ingredients

  • Hazenruggen 2
  • Wildpate 400 gram
  • Boter 50 gram
  • Olie 1 dl
  • Grand Veneursaus 2 zakjes
  • Zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng de hazenrug op smaak met zout en peper. Doe boter en olie in een pan en braad de hazenrug in zijn geheel aan op middelhoog vuur. Indien de rug te groot is voor de pan, bak dan het dikke gedeelte eerst en laat het dunne gedeelte (die staart) uit de pan steken. Bak daarna het dunne gedeelte.
Doe de hazenrug in een ovenschaal en zet deze 3 minuten in de oven op 200ºC. Haal de hazenrug uit de oven en pak deze in met aluminiumfolie. Laat het vlees vervolgens 10 minuten rusten. Zet de oven ondertussen op 220ºC.
Snijd de wildpaté in dunne plakken. Haal de hazenrug uit de folie en leg deze in een ovenschaal. Bedek de rug met de plakken paté en zet het vlees vervolgens nog 6 minuten in de oven op 220ºC, zodat de paté een beetje smelt. Bereid de saus volgens de verpakking. Giet de saus over het vlees en serveer direct.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: