Hazenpeper met bietjes

Ingredients

  • Hazenbouten 4 (ca 1200 gram)
  • zout en versgemalen peper
  • Rode wijn 500 ml
  • Winterwortel in blokjes 1/2
  • Bleekselderij in stukjes 1 stengel
  • Laurierblaadjes 2
  • Geplette jeneverbessen 10
  • Tijm 3 takjes
  • Boter 75 gram
  • Fijngesnipperde Ui 1
  • Magere spekreepjes 100 gram
  • Wildfond 150 ml
  • Sjalotjes 10
  • Suiker 1 theelepel
  • Peterselie voor garnering

Bestrooi de hazenbouten met zout en peper. Leg ze in een grote schaal en schenk er rode wijn over. Voeg de winterwortel (in blokjes), bleekselderij (in stukjes), laurierblaadjes, geplette jeneverbessen en tijm bij en schep om. Laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast. Haal de haas uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Zeef de marinade. Verhit in een braadpan 50 gram boter en bak de haas in 10 minuten rondom bruin. Haal uit de pan. Voeg aan het achtergebleven bakvet de ui en de magere spekreepjes toe en bak 2 minuten. Voeg 200 ml van de gezeefde marinade en 150 ml wildfond toe en breng al roerend aan de kook. Leg de haarbouten terug in de pan en stoof afgedekt en op laag vuur in 2 1/2 uur gaar. Neem ze uit de pan en haal het vlies van de botten. Laat intussen de saus inkoken. Doe het vlees terug in de pan. Verhit 25 gram boter in een grote koekenpan. Bak hierin de gehalveerde sjalotjes en suiker 10 minuten. Voeg de sjalotjes toe aan het vleesmengsel en laat nog 10 minuten meestoven. Schep de hazenpeper op het bord en garneer met wat peterselie. Lekker met aardappelpuree en bietensalade.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: