Halve kreeft met currymayonaise, krieltjes en spinazie

Ingredients

  • Kreeften 2
  • Krieltjes 500 gram
  • Trostomaatjes 500 gram
  • Gedroogde tijm 1 eetlepel
  • Provencaalse kruiden 2 theelepels
  • Mayonaise 4 eetlepels
  • Currypoeder 1 theelepel
  • Groentebouillon 2 blokjes
  • Boter met Camargue zeezout 50 gram
  • Knoflook gepeld 1 teen
  • Spinazie 800 gram
  • Citroen in parten 1
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Verwarm de oven voor op 200º graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de krieltjes erover, besprenkel met olijfolie en bestrooi met tijm. Rooster ze in 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Besprenkel intussen de trostomaatjes met olijfolie, bestrooi ze met Provençaalse kruiden en voeg deze toe aan de bakplaat met de krieltjes.

Breng een ruime pan water met de bouillonblokjes net aan de kook. Meng intussen de kerriepoeder door de mayonaise.

Snij de knoflook in plakjes. Verhit een wok met een scheut olijfolie en de helft van de boter. Voeg de knoflook en vervolgens een handvol spinazie toe aan de pan. Voeg telkens een handvol spinazie toe zodra de spinazie in de pan geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de hele kreeften in de pan met bouillon en warm ze circa 2 minuten op. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een plank. Zet de punt van een groot en scherp mes precies in het gleufje tussen de ogen van de kreeft. Snij de kreeften in de lengte doormidden en verwijder de darmen, lever en maag. Verdeel de rest van de boter in kleine vlokjes op de kreeften.

Serveer de kreeft met de krieltjes, currymayonaise, spinazie, tomaatjes en partjes citroen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: