Gestoomde gamba’s met puree van knolselderij en zwarte truffel

Ingredients

  • Grote Gamba's 12
  • Kleine knolselderij 1
  • gesnipperde sjalot 1
  • melk 250 ml
  • witte peper
  • zout
  • olijfolie
  • Kleine zwarte truffel 1

Schil de knolselderij en snijd het vruchtvlees in blokjes. Fruit de sjalot in 2 eetlepels olijfolie, voeg de knolselderij toe en laat even op smaak komen. Voeg de melk en net zoveel water toe totdat de blokjes bedekt zijn. Breng op smaak met een snufje zout. Laat de groenten goed gaar worden en pureer ze met de staafmixer tot een crème. Breng eventueel op smaak met wat extra zout en voeg een beetje warm water toe als de puree te dik is (ze moet de dikte van yoghurt hebben).

Verwijder de pantsers van de gamba’s vanaf de eerste ring bij de kop tot de laatste ring bij de staart. Verwijder het zwarte darmkanaal op de rug door een sneetje te maken over de lengte ervan. Houd de kop en het lichaam bij elkaar door ze vast te maken met een stukje keukentouw, stoom ze vervolgens in 4 minuten gaar in een stoommandje boven zacht kokend water. Verwijder het keukentouw.

Schep enkele warme selderijpuree op de borden en leg de gamba’s erop. Besprenkel ze met een snufje grof zout, versgemalen witte peper en 1 eetlepel olijfolie. Schaaf er zwarte truffel over.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: