Geroosterde zalm met doperwtensaus

Ingredients

  • Zalmfilet 400 gram
  • Olijfolie 3 eetlepels
  • Pesto 1 eetlepel
  • Zout en versgemalen peper
  • Citroensap 1 eetlepel
  • Spaghetti 300 gram
  • Boter 25 gram
  • Sjalotjes gesnipperd 2
  • Doperwten 300 gram
  • Droge witte wijn 100 ml
  • Creme fraiche 125 ml
  • Basilicum gehakt 2 eetlepels

Bestrijk de drooggedepte zalmfilet met olijfolie, gemengd met pesto, zout, peper en citroensap.

Verhit de boter in een kookpan en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de bevroren doperwten en wijn toe en kook zachtjes 5 minuten. Schep crème fraîche, zout, peper en basilicum erdoor, verwarm zonder te koken en pureer de saus. Houd deze even warm. Kook ondertussen de spaghetti. Verhit een grillpan en rooster de zalm 2 minuten per kant. Serveer de zalm met de doperwtensaus en spaghetti.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: