Gerookt zalmhaasje met cashewnoten en soja

Ingredients

  • Sjalotten 3
  • Grapefruit 1
  • Olijfolie
  • Ketjap 3 eetlepels
  • Cashewnoten 10 stuks
  • Gerookt zalmhaasje 1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de sjalotten in hun schil een half uur in de oven. Haal de sjalotten uit de oven, snij het kontje eraf en knijp vervolgens de sjalotten leeg. De zachte inhoud komt eruit. Hak dit fijn.

Pers het sap van de grapefruit. Verhit een pan, doe hierin de fijngehakte sjalotten en voeg het gezeefde sap van de grapefruit toe. Laat het vocht inkoken totdat het bijna weg is en voeg dan de ketjap toe. Breng het geheel aan de kook totdat er een stroperige saus is. Laat de saus afkoelen in de koelkast.

Hak de cashewnoten heel fijn. Snij de zalm in acht gelijke stukjes. Druppel met een lepeltje de saus boven de stukjes zalm. Kruimel hier overheen de fijn gehakte noten.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: