Gekruid lam uit de oven

Ingredients

  • Lamsbout of lamsschouder 2 kilo
  • Knoflook in de lengte in vieren gesneden 2 teentjes
  • Aardappelen geschild en in de lengte in vieren gesneden 1 kilo
  • Sap van Citroen 1
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Zout en peper
  • Oregano gedroogd 3 theelepels
  • Tijm gedroogd 1 theelepel

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Met scherp mes inkepingen maken in het vlees en reepjes knoflook hierin steken.Lamsbout kruiden met zout, peper, oregano en tijm. Lamsbout in braadslede leggen met aardappels eromheen. Citroensap en olijfolie over vlees en aardappels schenken, 3 dl water in braadslede schenken. Lamsvlees in het midden van de oven ca 20 minuten braden. Oven terugschakelen naar 190 graden en vlees nog ca 1 uur braden. Halverwege braadtijd aardappels keren en vlees bedruipen met bakvocht. Eventueel nog wat water toevoegen. Vlees omdraaien, zodat ongebakken kant bovenkomt en met rest van oregano en tijm, zout en peper bestrooien. Oven doorschakelen naar 220 graden en vlees nog ca 20 minuten braden. 10 minuten laten rusten en serveren met de aardappels. Garneren met takjes tijm.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: