Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel

Ingredients

  • Mihoen 50 gram
  • Sinaasappels 2
  • Vissaus 1/2 eetlepel
  • Zoete chilisaus 4 eetlepels
  • Koriander 1 bakje
  • Bosui 1
  • Waterkers 75 gram
  • Mantelschelpen 12 stuks

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in stukken.

Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op. Meng 2 eetlepels sinaasappelsap met de vissaus en 2 eetlepels zoete chilisaus tot een dressing. Snijd de koriander fijn en de bosui in ringen. Meng de noedels, sinaasappelpartjes, dressing, koriander en bosui in een kom. Verdeel de waterkers over 4 bordjes. Verdeel het noedelmengsel erover.

Dep de mantelschelpen droog en schep om met de rest van de chilisaus. Verhit de grillpan zonder olie of boter en grill de mantelschelpen 3 minuten. Keer halverwege. Leg op elk bordje 3 mantelschelpen en serveer.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: