Gegrilde lamskoteletten met peultjes

  • 35 mins
  • 11 ingredients

Ingredients

  • Roomboter, op kamertemperatuur 100 gram
  • Peterselie (zeer fijngehakt) 1 takje
  • Citroenrasp 1/2 theelepel
  • Citroensap 1 theelepel
  • Sichuanpeper 2 theelepels
  • Kardemonpeulen (alleen de zaadjes) 5
  • Korianderpoeder 1 theelepel
  • Extra vergine olijfolie 3 eetlepels
  • Lamskoteletten 12
  • Peultjes 600 gram
  • Verse munt (blaadjes fijngehakt) 2 takjes

Meng de boter met de peterselie en het citroenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
Stamp de sichuanpeper samen met de kardemonzaadjes fijn in een vijzel. Meng met het korianderpoeder en de olijfolie. Bestrooi de lamskoteletten met peper en zout en smeer in met de kruidenolie. Laat enkele minuten intrekken. Kook de peultjes in 2 minuten beetgaar in ruim kokend water met wat zout. Draai het vuur uit, giet af en doe de peultjes terug in de pan. Doe de citroenboter erbij en laat smelten met het deksel op de pan. Schud een keer om. Gril de koteletten op een hete grillpan of op de BBQ in ca 4 minuten rosé (afhankelijk van de dikte). Keer halverwege om. Bestrooi met wat gehakte munt. Serveer met de peultjes in citroenboter. Lekker met aardappeltjes uit de oven.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: