Gegratineerde ham-preirolletjes

  • 45 mins
  • 6 ingredients

Ingredients

  • Prei 800 gram
  • Boter 50 gram
  • Bloem 50 gram
  • Halfvolle melk 1/2 liter
  • Geraspte belegen of oude kaas 100 gram
  • Gerookte achterham 250 gram

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de stronk en het donkergroene deel van de prei. Snijd in stukken van ca. 7 cm en spoel schoon onder stromend water. Kook ze in water met wat zout in 8 à 10 min. gaar. Giet af en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Verhit voor de kaassaus 50 g boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor zodat er een bal ontstaat. Schenk er beetje bij beetje de melk erbij en roer tot een gladde saus. Voeg pas een nieuwe scheut melk toe als de vorige helemaal is opgenomen. Voeg de kaas toe en laat deze al roerend smelten. Verwarm nog 1-2 min. al roerend. Breng op smaak met peper en zout.

Rol intussen elk stuk prei in een plakje ham en leg in de ingevette ovenschaal. Verdeel de saus erover en bak het in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.

 

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: