Gefrituurde courgettebloemen

Ingredients

  • Witbrood, dikke snee grof of stevig 1
  • Courgettebloemen, gesloten 30 gram
  • Ansjovisfilets uit olie 6
  • Peterselie 4 takjes
  • Bloem 125 gram
  • Olijfolie 1 eetlepel
  • Olijfolie om te frituren
  • Zout en peper

Snijd de korsten van het brood en week het brood in melk. Wrijf of hak de ansjovis fijn. Hak de peterselie. Roer in een kom de bloem, olie en water tot een niet te dun beslag.
Verwijder een stukje van de steel en stamper bij de bloemen. Kneed in een kom het brood met de ansjovis en peterselie door elkaar. Vul de bloemen met het mengsel. Vouw de blaadjes stevig om de vulling heen.
Verhit de olie tot ca 175 ºC. Haal de bloemen door het beslag en frituur ze in porties goudbruin in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: