Gebakken mihoen met kip

  • 15 mins
  • 11 ingredients

Ingredients

  • Mihoen 1 pak
  • Ui, fijngesneden 1
  • Knoflook fijngesneden 1 teentje
  • Kipfilet 300 gram
  • taugé 250 gram
  • Lente-ui in dunne ringen gesneden 1
  • Wortel in fijne repen gesneden 1/2
  • Oestersaus 5 à 6 eetlepels
  • Lichte sojasaus 1 1/2 à 2 eetlepels
  • Sesamolie 1 theelepel
  • Suiker snufje

Week de mihoen in lauw warm water gedurende 10-15 minuten. Giet het water af en laat de mihoen uitlekken in een vergiet. Zet het opzij voor later gebruik.
Was de taugé en snijd de wortel in repen.  Was de lente-ui, snijd ze vervolgens in 1/2 cm. Snijd de kipfilet in repen. Verhit 1 eetlepel olie in een wok, roerbak de uien en de knoflook op matig vuur tot ze lichtbruin worden. Voeg vervolgens de gesneden kipfilet toe. Roerbak de kipfilet tot het bijna gaar is en voeg de groenten erbij. Roerbak de groenten en de kipfilet gedurende 2 minuten en draai het vuur naar middelhoog.
Doe de uitgelekte mihoen in de wok en gebruik de eetstokjes om de mihoen uit elkaar te halen, met de houten spatel bak je de mihoen op.
Roerbak de mihoen goed door de andere ingrediënten heen en vervolgens voeg je 5 à 6 eetlepels oestersaus toe, gevolgd door 1 1/2 à 2 eetlepels lichte sojasaus en 1 theelepel sesamolie. Breng het geheel op smaak met een snufje suiker. Bak alles goed door gedurende 3 minuten.
Voeg als laatste de lente-uien toe en meng ze vervolgens goed door elkaar zodat je een mooi kleurrijk geheel krijgt.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: