Gebakken karamelpeertjes met crème fraîche

  • 15 mins
  • 5 ingredients

Ingredients

  • Vanillestokje 1
  • Crème fraîche 4 eetlepels
  • Conference handperen 4
  • Ongezouten roomboter 25 gram
  • Fijne kristalsuiker 1 eetlepel

Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Meng het merg met de crème fraîche en houd het stokje apart. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis met een lepel. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de peren toe als de boter net gesmolten is. Bak de peren 6-8 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Leg ze dan met de snijkant naar beneden in de pan en voeg de suiker en het vanillestokje toe. Laat de suiker op middelhoog vuur karamellieren tot de kleur goudbruin is. Haal de halve peren goed door de karamel en verdeel over de borden. Schep in de holte van elke peer een 1/2 eetlepel crème fraîche en besprenkel met de karamel uit de pan. Serveer warm.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: