Fazant met peterseliejus

Ingredients

  • Fazantfilets 4
  • Olijfolie 3 eetlepels
  • Boter 2 eetlepels
  • Verse peterselie bosje
  • Zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 70ºC. Leg de fazantfilets vacuüm verpakt 30 minuten in de oven op 70ºC. Haal de fazant uit de oven en verwijder de vacuüm verpakking. Doe de olie en 1 eetlepel boter in een braadpan en verwarm het op een middelhoog vuur totdat het bruin verkleurt. Leg de filets in de braadpan en bak deze 1 minuut aan beide kanten bruin. Haal de fazantfilets uit de pan en leg het vlees op een bordje. Dek het bordje af met aluminiumfolie.
Hak een bosje peterselie fijn. Gebruik dezelfde braadpan met de olie er nog in en voeg nog 1 eetlepel boter toe. Doe de peterselie, een klein scheutje water en eventueel het sap van de fazant hier ook bij. Roer dit op een zacht vuurtje door elkaar tot een gebonden jus. Snijd de fazantfilets in dikke plakken. Giet vlak voor het serveren de peterseliesaus er overheen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: