Entrecote met bierjus en gekaramelliseerde pastinaak

Ingredients

  • Pastinaak 400 gram
  • Sjalotten 300 gram
  • Boter 50 gram
  • Appelstroop 3 eetlepels
  • Bieslook 25 gram
  • Tijm, takjes gerist 6
  • entrecotes 4
  • Kruidnagels 2
  • Leffe Blond bier 30 cl

Schil de pastinaak, snijd in stukken van 4 cm en vervolgens in parten. Snijd de sjalotten in parten. Verhit 25 gram boter in een hapjespan en bak de pastinaak en sjalot 20 minuten op laag vuur. Voeg na 10 minuten 1 eetlepel appelstroop toe en roer regelmatig op middelhoog vuur, zodat de stroop kan karamelliseren. Snijd de bieslook fijn en schep erdoor. Ris ondertussen de blaadjes van de tijm. Verhit nog 25 gram boter in een koekenpan, bestrooi de entrecotes met peper en zout en bak in 3 minuten rosé. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat op een bord 10 minuten afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Laat het bakvet in de pan zitten. Voeg de tijm en kruidnagels toe aan het bakvet. Fruit 2 minuten op laag vuur. Blus af met Leffe blond en 2 eetlepels appelstroop. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat tot 1/3 inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel; zout. Verwijder de kruidnagels.

Tip
Serveer dit gerecht met aardappelpuree.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: