Eendenborst met knoflook en basilicum

Ingredients

  • Eendenborstfilets 4
  • Ui 1/2
  • Knoflook 3 tenen
  • Bospeentjes 2
  • Peren 2
  • Laurierblaadjes 3
  • Witte wijn 1 dl
  • Wildfond 1 dl
  • Suiker 2 theelepels
  • Basilicum 1 bosje
  • Zout en versgemalen peper

Verwijder de huid van de eendenborst. Snij de huid vervolgens in kleine reepjes (kaantjes). Laat een pan heet worden. Leg de kaantjes in de pan en bak de huid in zijn eigen vet op halfhoog vuur krokant. Druk de kaantjes aan met de onderkant van een pan zodat deze extra krokant worden. Haal de kaantjes uit de pan zodra deze krokant zijn en leg ze op een bord.
Snijd de eendenborst in blokjes en breng het vlees op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de blokjes vlees in de pan met het vet van de kaantjes en bak de blokjes aan tot deze bruin kleuren. Haal de blokje vlees uit de pan en leg ze op het bord bij de kaantjes. Dek het geheel af met aluminiumfolie en laat dit 5 à 10 minuten staan.
Zet de pan terug op middelhoog vuur met het vet er nog in. Snij een halve ui en 2 bospeentjes in kleine stukken en leg deze samen met 3 hele tenen knoflook in de pan. Schil de peren en snijd deze in parten, verwijder het klokhuis. Doe de peren bij de andere groenten in de pan. Voeg 3 blaadjes laurier toe voor extra smaak. Blus het geheel af met 1 dl witte wijn. Voeg vervolgens nog 1 dl wildfond, 2 theelepels suiker, peper en zout toe naar smaak. Laat dit even pruttelen. Voeg als laatste de blokjes vlees en de kaantjes nog even toe aan de groenten en meng het geheel door elkaar.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: