Dolci di carnavale

  • 60 mins
  • 7 ingredients

Ingredients

  • Citroen schoongeboend 1
  • Boter 50 gram
  • Bloem 180 gram
  • Eieren 6
  • 1 el suiker 1 eetlepel
  • Zonnebloemolie
  • Poedersuiker

Rasp de gele schil van de citroen. Verhit in een pan 250 ml water, de boter en een mespunt zout. Neem, als het water kookt en de boter gesmolten is, de pan van het vuur en schep de bloem erbij. Roer goed met een houten lepel. Zet de pan weer op het vuur, blijf roeren tot het beslag een bal vormt en loskomt van de randen en bodem van de pan. Zet het vuur uit en laat een beetje afkoelen. Splits 2 eieren. Mix de eierdooiers door het beslag. Roer vervolgens één voor één de resterende eieren door het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de suiker en het citroenrasp toe. Bedek de pan met een schone theedoek en laat het beslag 30 minuten rusten. Verhit in een ruime pan een flinke laag olie (ca 6 cm). Schep er met behulp van 2 theelepels hoopjes beslag in en laat 8-10 minuten goudbruin worden. Schep er niet teveel tegelijk in de pan, want ze zetten uit tijdens het frituren. Ze keren vanzelf. Laat uitlekken op keukenpapier. Je kunt ze warm houden in de oven (op 160ºC), maar koud zijn ze ook lekker. Bestrooi met poedersuiker.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: