Citroenbavarois met munt en frambozen

  • 210 mins
  • 9 ingredients

Ingredients

  • Gelatine 6 blaadjes
  • Eieren 3
  • Suiker 50 gram
  • Citroensap (van ca 3 citroenen) 150 ml
  • Slagroom 125 ml
  • Munt, gehakt en om te garneren 1 eetlepel +
  • Citroen, in plakjes 8
  • Frambozen 250 gram
  • Poedersuiker

Week de gelatine in koud water. Splits de eieren. Klop de eidooiers met 2 eetlepels suiker in een ruime kom in circa 5 minuten romig. Zet de kom op een pan met heet water, zodat de bodem van de kom het water net niet raakt. Roer het citroensap erdoor en klop op een lage stand goed tot het mengsel glad en gebonden is. Neem de kom van de pan. Knijp de gelatine uit, roer de blaadjes door het eimengsel en laat de vla afkoelen. Roer af en toe door. Klop de slagroom stijf.

Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Spatel de slagroom met de gehakte munt door de citroenvla en spatel het mengsel door de eiwitten.

Spoel de puddingvorm(pjes) om met water en giet het bavaroismengsel erin. Zet 2-3 uur (of een dag van tevoren) in de koelkast om op te stijven.

Maak de zijkanten van de bavarois los van de vorm of houd de vorm enkele tellen in heet water en stort de bavarois. Garneer de citroenbavarois met de plakjes citroen, frambozen en muntblaadjes. Zeef er wat poedersuiker over.

Bereidingstip

Vervang het citroensap (van ca. 3 citroenen) in dit recept door grapefruit- of sinaasappelsap.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: