Californiaburger met avocadomayonaise

Ingredients

  • Milde pepers 2
  • Rundergehakt 700 gram
  • Grof zeezout 1,5 theelepel
  • Versgemalen zwarte peper 1 theelepel
  • Hamburgerbroodjes 4
  • Witte ui geraspt 2 eetlepels
  • Avocado, rijp, ontpit een geschild 1
  • Mayonaise 2 eetlepels
  • Pruimtomaten, vel en pitjes verwijderd en in kleine blokjes 2
  • Koriandergroen fijngehakt 1 eetlepel
  • versgeperst limoensap 2 eetlepels
  • Knoflook geraspt 1 teen
  • grof zeezout

Spoel de geraspte uien in een zeef af met koud water en laat ze goed uitlekken. Prak de avocado en de mayonaise in een schaal met een vork fijn en meng goed. Roer de ui, de tomaten, het koriandergroen, het limoensap en de knoflook erdoor. Voeg zout toe. Leg plasticfolie op de schaal met avocadomayonaise en zet apart.
Gril de pepers gedurende 10 minuten boven direct hoge warmte met gesloten deksel to het vel zwart is. Keer ze af en toe. Neem ze van de BBQ en laat volledig afkoelen. Verwijder vel, steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Meng het gehakt en de pepers, breng op smaak met zout en peper. Maak 4 portie van het mengsel en plaats deze één voor één in de hamburgerpers. De hamburgerpers zorgt voor een perfecte verdeling en licht kuiltje in het midden zodat de hamburger niet opblaast wanneer deze gegrild wordt. Gril de hamburgers 8-10 minuten boven directe hoge warmte met gesloten deksel. Eenmaal keren. Gril tijdens de laatste minuten de broodjes. Verdeel de avocadomayonaise over de hamburgers. Serveer de hamburgers warm op de broodjes.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: