Boeuf Bourguignon met frieten

Ingredients

  • Runderriblappen (Black Angus) 2 kilo
  • Iberico spek 250 gram
  • Wortels van verschillende kleuren 8
  • Verse zilveruien (of 4 witte uien) 2 handen
  • Kleine chamipgnons 250 gram
  • Gehakte peterselie
  • Knoflook 5 tenen
  • vers Kruidenboeket: tijm, laurier, rozemarijn, salie
  • zout
  • peper
  • Bloem 4 eetlepels
  • Olijfolie
  • Rode languedoc of Rhône-wijn 1 fles
  • Frieslander Aardappelen 4 kilo

Bereiden Boeuf

Snijd de riblappen en het spek in blokjes van zo’n 4 centimeter. Schil de zilverui (heel laten). Schil de peen en snijd deze in repen van 10 bij 2 centimeter. Bak de riblappen in delen kort rondom bruin. Haal ze uit de pan. Bak nu om de beurt het spek, de uien en wortel. Maak de wijn warm in een aparte pan. Doe de riblappen met het braadvocht in een grote braadpan. Strooi de bloem erover en roer om. Voeg langzaam de opgewarmde wijn toe. Doe het spek, de uien en wortel erbij. Het geheel moet nét onder de wijn staan. Giet indien nodig wat water erbij. Voeg het kruidenboeket, zout en peper toe. Schuif de braadpan in de oven en laat deze zeven uur op 65 graden garen. Bak de champignons voor de garnering in een koekenpan kort en op een hoog vuur. Hak de peterselie fijn.

Bereiden friet

Schil de aardappels en snijd stoere frieten van ongeveer 15 millimeter. Was de rauwe frieten steeds goed om zoveel mogelijk zetmeel kwijt te raken. Bak de frieten voor op 130 à 140 graden. De aardappels gaan nu garen. Verwarm het vet op 180 graden, bak nu de frieten krokant af. Roep iedereen aan tafel en bak de frieten een derde keer kort af.

Print Recipe

2 Comments

  1. De boeuf bourguignon is lekker met patat, gekookte of geroosterde aardappelen, maar ook met stokbrood of rijst. De boeuf bourguignon kan je rustig een dag van te voren maken en dan opwarmen op het laatste moment.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: