Baconburger met blauwe kaas en rode ui

Ingredients

  • Bacon 4 plakjes
  • Grof zeezout 1 theelepel
  • Versgemalen zwarte peper 3/4 theelepel
  • Knoflookpoeder 1/2 theelepel
  • Rode ui in 4 plakken gesneden 1
  • Olijfolie
  • Hamburgerbroodjes 4
  • Dijon Mosterd
  • Sla 4 blaadjes
  • Verkruimelde blauwe kaas 4 eetlepels

Bak de bacon in een pan gedurende 10 minuten totdat deze knapperig is. Keer regelmatig om. Leg de bacon op een aantal vellen keukenpapier zodat overtollig ver afdruipt. Bereid de bbq voor op directe gemiddelde warmte (175-230ºC).
Doe het gehakt, zout, peper en knoflookpoeder in een grote schaal en kneed het door. Maak vervolgens 4 porties van het mengsel en plaats deze één voor één in de hamburgerpers. De hamburgerpers zorgt voor een perfecte verdeling en een licht kuiltje in het midden zodat de hamburger niet opblaast wanneer deze gegrild wordt.Borstel het rooster schoon. Smeer de plakken ui langs beide kanten licht in met olie en gril op  directe gemiddelde warmte gedurende 6-8 minuten met de deksel gesloten totdat de ui een grillmarkering heeft en is gekarameliseerd. Gril gelijktijdig de hamburgers op directe gemiddelde warmte gedurende 8-10 minuten, met gesloten deksel, eenmaal keren.
Toast tijdens de laatste 30 seconden de broodjes met de gesneden kant naar beneden. Smeer vervolgens de broodjes licht in met mosterd, leg er een blad sla op, dan de kaas, de hamburger, de bacon en een plak ui. Serveer warm.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: