Appel-spoom met citroensorbetijs en regenboogforel

Ingredients

  • Sauvignon Blanc wijn 400 ml
  • Citroen-sorbetijs 250 ml
  • Bruisend water 100 ml
  • Granny Smith appel 1
  • Regenboogforel 75 gram
  • Dille 5 gram
  • Citroen, schoongeboend 1

Schep 4 kleine bolletjes citroen-sorbetijs en leg ze op een bordje terug in de vriezer. Doe het resterende ijs, samen met de Sauvignon Blanc en het bruisende water in een grote kom en klop het met een garde of mixer. Zet de kom in de vriezer. Hak de dille fijn. Rasp de schil van de citroen. Pers de helft van de citroen uit en snij de andere helft in partjes. Was de appel, halveer, verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne partjes. Besprenkel de appelpartjes met het citroensap. Verdeel de spoom (het ijs-wijnmengsel), de bollen ijs en de plakken regenboogforel over de kommetjes. Garneer met citroenrasp, dille, appel en een schijfje citroen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: