Ravioli met cognacsaus, paddenstoelen en salie

Ingredients

  • Zonnebloemolie 100 ml
  • Salieblaadjes 12
  • Extra vergine olijfolie 2 eetlepels
  • Sjalotten (gesnipperd) 4
  • Paddenstoelenbouillontablet 1/2
  • Mascarpone 250 gram
  • Cognac 50 ml
  • Gemengde paddenstoelen (in plakjes) 400 gram
  • Knoflook (geperst) 1 teen
  • Platte peterselie (fijngehakt) 20 gram
  • Verse ravioli met paddenstoelenvulling 500 gram

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en frituur hierin de salieblaadjes tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de sjalotten op middelhoog vuur lichtbruin. Verkruimel het bouillontablet erboven, voeg de mascarpone toe en schep 1 min. goed om. Voeg de cognac toe en roer door. Verhit de rest van de olijfolie in een tweede koekenpan en bak de paddenstoelen ca. 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 30 sec. mee. Schep de peterselie erdoor.

Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar bewaar 2 el van het kookvocht. Meng de cognacsaus met het kookvocht. Breng op smaak met peper en zout. Doe de ravioli op een grote schaal en schenk de saus erover.

Verdeel de paddenstoelen over de saus. Bestrooi met de gefrituurde salieblaadjes.

 

Print Recipe

%d bloggers liken dit: